16.1 C
Ikaria
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
- Advertisement -

Διευκρινιστική ανακοίνωση της ΕΠΣ Σάμου για τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

Δείτε επίσης

Με αφορμή τα σχόλια για τον τελικό Κυπέλλου του Σαββάτου 13 Απριλίου

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάμου, με αφορμή κάποια σχόλια που έγιναν σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ερασιτεχνών 2023-2024, εξέδωσε ανακοίνωση όπου επισημαίνει ότι ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου είναι ο ίδιος αρκετά χρόνια τώρα με τη βούληση των ίδιων των αθλητικών σωματείων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάμου (15/04/2024):

Επειδή διαβάσαμε κ ακούσαμε διάφορα σχόλια για τον αριθμό των αγώνων που έπαιξαν οι δύο φιναλίστ του προχθεσινού Τελικού:

α)Ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου είναι ο ίδιος εδώ κ αρκετά χρόνια με την βούληση των ΙΔΙΩΝ των Σωματείων ,ώστε να αποφεύγονται παραπάνω έξοδα κ ταλαιπωρία. Αν κ εφ όσον αυτός ο τρόπος δεν είναι πλέον αρεστός στα Σωματεία, αυτό θα είναι θέμα προς εξέταση κ επαναπροσδιορισμό στην Τακτική Γεν. Συνέλευση του Ιούνη.

β) Οι αγώνες που αγωνίσθηκαν οι δύο ομάδες μέχρι τον Τελικό ήταν τρείς για την Α.Ε ΠΑΣ-ΑΟΒ (ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ-Α.Ε ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ & ΑΨΕΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑ) & δύο για τον ΑΓΣ ΔΙΑΓΟΡΑ (Α.Ο ΜΕΣΑΡΙΑ & ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ). Ο ένας παραπάνω αγώνας οφείλεται σε αποτέλεσμα της κλήρωσης, όπου στους ημιτελικούς ήταν τρείς ομάδες, λόγω του ότι ήταν τρείς κ οι Ομιλοι. Μια απ τους τρείς πρώτους των τριών Ομίλων λοιπόν θα είχε σ αυτή την φάση ρεπό κ κατόπιν (επαναλαμβάνουμε) Δημόσιας Κλήρωσης έτυχε αυτή να είναι η ομάδα του ΔΙΑΓΟΡΑ. Θα μπορούσε να συμβεί κ το αντίθετο.

Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας κ επαναλαμβάνουμε οτι αν αυτός ο τρόπος δεν καλύπτει πλέον την πλειοψηφία των Σωματείων, είναι κάτι που θα συζητηθεί εκεί που πρέπει κ στον χρόνο που πρέπει.

*Τέλος & για να αντιληφθούν όλοι για ποιό ακριβώς πράγμα μιλάμε, να πούμε οτι συνολικά οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στην διοργάνωση του Κυπέλλου ήταν Δώδεκα(12). Αν είχαμε λοιπόν διαφορετική μορφή Διοργάνωσης (δλδ όλες οι ομάδες σε έναν μόνο Ομιλο) ας κάνουν τις διαιρέσεις κ ας δουν κ ας καταλάβουν οτι μια ομάδα θα μπορούσε κ πάλι να παίξει ΤΡΙΑ (3) παιχνίδια ΜΑΖΙ με τον Τελικό.

More articles

Notify of